Tavaramerkki

IYENGAR®-jooga nimenä ja sertifioidun opettajan logo (sertifiointimerkki) ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita voivat käyttää vain sertifioidut iyengarjooganopettajat. Iyengarjoogassa on hyvin pitkälle kehittynyt, opettajien opiskelua ja kehittymistä sekä opettamisen laatua valvova, näyttökokeisiin perustuva sertifiointirakenne. Iyengarjooganopettajan sertifikaatin saaminen edellyttää näyttökokeiden läpäisemistä. Näyttökokeissa arvioidaan sekä opettajan oman harjoituksen että opettamisen laatua ja kypsyyttä; joogafilosofian, anatomian ja fysiologian osaamista arvioidaan kirjallisten tehtävien perusteella.

Iyengarjooganopettajan ensimmäisen perustason näyttökokeisiin osallistuminen edellyttää vähintään kuuden vuoden päivittäistä iyengarjoogan harjoitustaustaa ja suositusta kahdelta  senior-tason opettajalta. Sertifikaatin ylläpitämiseksi jokaisen iyengarjooganopettajan tulee vuosittain ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan itseään kokeneemman iyengarjooganopettajan ohjauksessa.

Tavaramerkin tavoite on osoittaa, että sitä käyttävä opettaja täyttää iyengarjoogan korkeat, kansainväliset tavoitteet. Se on tae opettamisen korkeasta laadusta.

B. K. S. Iyengar omisti koko elämänsä joogan tutkimiselle ja opettamiselle. Tuhannet hänen metodinsa mukaan kouluttautuneet iyengarjooganopettajat ovat päässeet osallisiksi hänen 80 vuotta kestäneen työnsä hedelmistä, ja he jatkavat hänen nimellään kulkevan metodin jakamista maailmanlaajuisesti. Jokainen, joka käy sertifioidun iyengarjooganopettajan tunneilla, on yhteydessä tämän ainutlaatuisen metodin perustajaan.

Sertifiointimerkki

Sertifioidun iyengarjooganopettajan tunnistaa siitä, että hän käyttää  IYENGAR®-jooganopettajan sertifiointimerkkiä. Kaikkien Intian ulkopuolella asuvien iyengarjooganopettajien on täytynyt vuodesta 2004 alkaen osoittaa pätevyytensä iyengarjooganopettamisessa sertifiointimerkillä. Yhdistys ylläpitää rekisteriä kaikista sertifioiduista opettajista.

Tavaramerkkejä ja sertifiointeja hallinnoi paikallinen yhdistys (Suomessa Suomen iyengarjoogayhdistys), jonka jäseniä opettajat ovat.