Lauha Halonen

Lauha on iyengarjoogalle omistautunut Level 3 (entinen Junior Intermediate 3) -tason opettaja, mentori/ opettajakouluttaja ja näyttökoearvioitsija.

Hän aloitti joogan harrastamisen 2003 ja löysi iyengarjoogan 2005 asuessaan 4 kuukautta Intian Bangaloressa. Joogan kokonaisvaltaiset vaikutukset ovat Lauhan omassa elämässä olleet käänteentekeviä, ja halu jakaa joogan hedelmiä motivoi opettajaksi ryhtymistä. Lauha on opettajakoulutuksen jälkeen jatkanut opintojaan päämäärätietoisesti. Syventävät opinnot ovat vieneet mm. Saksaan puoleksi vuodeksi, useita kertoja Intian pääinstituuttiin ja vuosittain useille opintomatkoille maailman parhaimpien opettajien oppiin. Lauhan pitkän ajan tavoite, syventyminen joogaterapiaan, sai alkunsa jo Saksassa 2013, kun hän sai avustaa joogaterapiatunneilla. Opinnot jatkuvat yhä edelleen maailman johtavien mm. iyengarjoogaterapeuttien opissa.

Lauha on opettanut vuodesta 2008 eteenpäin, vuodesta 2010 asti päätoimisesti. Hän on maanläheinen ja paneutuva opettaja, jonka vahvuuksia ovat vahva ammattitaito ja läsnäolo. Intensiivistä opetustyyliä motivoi aito halua auttaa oppilaita joogan tiellä. Jooga on Lauhalle ennen kaikkea työskentelyä itsensä kanssa, joogatekniikat ovat itsetutkiskelun apuvälineitä. Iyengarjoogassa Lauhaa puhuttelee selkeyden ja systemaattisuuden lisäksi lajiin sisältyvä monipuolisuus, älykkyys ja luovuus. Lajissa yhdistyy monet häntä pitkään kiinnostaneet teemat käytännönläheisellä tavalla: terveys ja hyvinvointi, ihmisyys ja itsensä kehittäminen, ei-länsimainen filosofia ja maailmankuva yhdistettynä moderniin tietoomme anatomiasta ja fysiologiasta. Taustaltaan Lauha on antropologi ja kirjoitti gradunsa joogasta.

Lauha oli Suomen iyengarjoogayhdistyksen perustava puheenjohtaja 2017-2020, varapuheenjohtaja 2020-2021 ja nykyään toimii Suomen yhdistyksen edustajana Euroopplaisten iyengaryhdistysten yhteistyössä.

Verkkosivut: lauhahalonen.com
Email: jooga(at)lauhahalonen.com
Facebook: https://www.facebook.com/iyengarjoogalh/