Suomen iyengarjoogayhdistys on 1-vuotias yhdistys!

Suomen iyengarjoogayhdistys on 1-vuotias yhdistys!

Suomen iyengarjoogayhdistys perustettiin vuonna 2017 ja rekisteröitiin 23.1.2018.

Ensimmäisen vuoden aikana (2018) yhdistys oli näytteilleasettajana Joogafestival-tapahtumassa Helsingissä, joka on Suomen suurin alan tapahtuma. Yhdistyksellä oli tapahtumassa neljä 60 minuutin mittaista esittelytuntia. Yhdistys oli mukana joogafestivaaleilla myös vuonna 2019.

Mitä kaikkea yhdistyksen ensimmäiseen vuoteen on kuulunut? Perustimme ajantasaisen rekisterin Suomen sertifioiduista opettajista ja yhdistyksen verkkosivut julkaistiin. Hankimme iyengarjoogan tavaramerkkiä hallinnoivan päälisenssin, jotta yhdistys voi tehdä sertifioituja opettajia koskettavat alilisenssisopimukset Suomen sisällä. Suomalaisten iyengarjoogaopettajien ei enää tarvitse kuulua muiden maiden yhdistyksiin, vaan voimme hoitaa kansainväliset hallinnolliset velvollisuudet Suomessa.

Matka iyengarjoogan pääinstituuttiin Intian Puneen kesällä 2018 ja B.K.S. Iyengarin syntymän 100-vuotisjuhla joulukuussa

Kesäkuussa 2018 yhdeksän suomalaista iyengarjoogia osallistui Punessa RIMYI:n eli iyengarjoogan pääinsituutin järjestämään kymmenen päivän mittaiseen joogakurssiin osana nuorille iyengarjoogamaille suunnattua joogakurssien sarjaa .Yhdistys järjesti kaikille iyengarjoogasta kiinnostuneille avoimet pikkujoulut, joissa myös juhlittiin B. K. S. Iyengarin syntymän 100-vuotisjuhlaa. Juhlaan osallistui yli 40 joogia, ja yhdessä teimme sadan āsanan sarjan Iyengarin kunniaksi. Tarjolla oli myös pientä purtavaa ja juotavaa ja tunnelma oli katossa!

Yhdistyksen hallitus on työskennellyt ahkerasti kaiken yllä mainitun toteuttamiseksi. Työn alla on myös Opettajien opas -dokumentti, jonka viimeistely vaatii muun muassa muutamien kansainvälisten, keskustelun alla olevien seikkojen selkeytymistä.

Tervetuloa mukaan toimintaan rakentamaan Suomen iyengarjoogayhteisöä ja viemään iyengarjoogaa Suomessa eteenpäin. Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Jokainen jäsen ja jokaisen pienikin työ panos on tärkeä.

Joogafestival 2018
Joogafestival 2019
Timo arpoo näytetuntien voittajat 🙂
Tiukkaa kokoustamista.
Punen kävijät kesällä 2018.
B.K.S. Iyengarin 100-vuotisjuhlassa sadan āsanan parissa.