Jarno Mäkelän seuraava joogakurssi pidetään lauantaina 13.4. klo 11.00 – 14.00. Aiheena on tällä kertaa restoratiivinen jooga ja hengitys. Paikkana Studio Yama Bulevardilla.

Restoratiivinen eli palauttava jooga on B.K.S. Iyengarin kehittämä rentouttava tapa tehdä jooga-asanoita. Se on tärkeä osa harjoittelua, joka opettaa lepäämistä ja hengittämistä asanoissa. Patanjalin joogasutrissa asanoiden periaatteeksi mainitaan sthira-sukham, toiminnan ja mukavuuden välinen tasapaino. Restoratiivisessa joogassa tätä tasapainoa voi tarkastella mukavuuden näkökulmasta. Käytössä on usein apuvälineitä, jotka mahdollistavat täyden tai osittaisen rentoutuksen. Asanoissa voi tällöin olla pidempään, purkaen pinnallisen lihastyön hallitsevuutta ja tiedostaen hienovaraisempia kehon linjauksia sekä hengityksen virtausta. Restoratiivinen jooga ei ole passiivista lötköttelyä, vaan tietoinen tapa syventää keho-mieliyhteyttä ja omaa joogaharjoitusta. Seurauksena on usein rentoutunut, uudistunut ja keventynyt olo.

Kurssilla käymme läpi hieman tarpeellista anatomiaa sekä hermoston ja hengityksen fysiologiaa. Asanaharjoitus on rauhallinen, vaihtelevassa määrin rentoutukseen tähtäävä. Teemme myös lempeitä pranayama- eli hengitysharjoituksia maaten sekä istuen. Kurssi sopii kaikentasoisille joogaajille.

Ilmoittautumiset/tiedustelut: jarno(at)pikkufakiiri.com tai numeroon 050 573 2715.
Hinta: 50€ euroa / 40€ (opiskelijat, alaikäiset, eläkeläiset, työttömät, äitiys/isyyslomalaiset).
Varmistaaksesi itsellesi paikan kurssilla, ilmoittautumisen lisäksi maksa ennakkomaksu 20€ Pikku Fakiirin tilille (lähetän tilinumeron ilmoittautumisesi yhteydessä).* Voit myös maksaa tilille koko kurssimaksun saman tien, tai sitten loput paikan päällä käteisellä, kortilla tai Eazybreak-liikuntasetelillä.

Studio Yama sijaitsee Aleksanterin teatterilla, Bulevardi 27 (http://www.studioyama.fi/).

* mikäli peruutat osallistumisesi alle vuorokautta ennen kurssin alkua tai et saavu paikalle, menetät maksamasi ennakkomaksun!

HUOM: kevään seuraava ja viimeinen lauantaikurssi pidetään 4.5.

Lämpimästi tervetuloa!
Terveisin,
Jarno Mäkelä