Jutta on aloittanut iyengarjoogan harrastamisen vuonna 2012 Anneli Rautiaisen opetuksessa. Hänellä oli takanaan opinnot osteopatiasta sekä laajasti liikkeellistä kokemusta – silti hän heti ensimmäisen tunnin jälkeen vaikuttui siitä, miten uudella tavalla koki kehonsa iyengarjoogatunnin jälkeen. Iyengarjoogassa kiinnitetään huomiota asentojen yksityiskohtiin tavalla, joka avaa kehotietoisuuden aivan uudelle tasolle.

Jutta on erikoistunut opettamaan anatomiaa iyengarjoogan kautta. Hän toimii anatomianopettajana useissa eri jooga-opettajakoulutuksissa pääkaupunkiseudulla sekä omissa kaikille avoimissa Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutuksissa. Hän julkaisi keväällä 2018 Anatomia ja kehotietoisuus – Kokemuksellisen anatomian oppaan, jossa anatomiaa havainnoidaan käytännössä mm. iyengarjoogaharjoitusten kautta. Jutta ei tällä hetkellä opeta joogaa avoimilla viikkotunneilla.

“Iyengarjooga tarjoaa asanaharjoitteluun nerokkaita ja tuoreita tulokulmia, jotka sopivat oivallisesti myös toiminnallisen anatomian opettamiseen ja tutkimiseen.”

Lisätietoa Jutasta löydät osoitteesta juttaaalto.fi ja joogaanatomia.fi 

iyengarjoogaopettaja (valmistunut 2016)
osteopaatti